viiva
  stratoco

 

 

banneri
Etusivu > Tuotteet > Ilma-vesilämpöpumput

 

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa energiaa ja siirtää tämän ilmaisenergian vesikiertoiseen lämmönjakoon. Ilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu, mutta lämpö siirretään veteen. Ilma-vesilämpöpumppu mahdollistaa näin ollen myös käyttöveden lämmittämisen, antaen suuremman säästön käyttäjälleen.

Ilma-vesilämpöpumppu on yhtä tehokas kuin maalämpö, ja lisäksi hankintakustannuksiltaan edullisempi - ilma-vesilämpöpumppua varten kun ei tarvitse tehdä kalliita maaporauksia. Pumppu on helppo asentaa rakennuksiin myös jälkikäteen, joten pumpun asentaminen mahdollistaa myös saneerauskohteissa kiinteistön muuttamisen ekologisemmaksi, unohtamatta mittavia säästöjä lämmityskustannuksissa.

ilma-vesi lämpöpumput ilma-vesilämpöpumppu

Kuvassa BLW 08 A Ilma-vesilämpöpumppu. Huom. uusi mallisto saapumassa pian! Lisätiedot: www.stratoco.fi.

 

Kuinka ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmasta saatavaa energiaa ja siirtää tämän ilmaisenergian vesikiertoiseen lämmönjakoon. Laitteiston ulkoyksikkö sijoitetaan ulos ja tämän yksikön läpi puhalletaan ulkoilmaa, jota jäähdytetään sen kulkiessa ulkoyksikössä sijaitsevan kennoston läpi. Kennostossa kiertävä kylmä-aine sitoo itseensä lämpöä ja tämä lämpö johdetaan kompressorille, jossa se kovassa paineessa puristetaan kasaan. Tästä seuraa kylmä-aineen kuumentuminen. Muodostunut kuuma kylmä-aine jäähdytetään luovuttamalla sen sisältämä energia lämmitysveteen. Näin muodostuu energiaa, joka on puhdasta, saasteetonta sekä erittäin edullista.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii erinomaisella hyötysuhteella aina n. -20 asteen lämpötiloihin saakka - tämän jälkeen laitteistoon tai olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään integroitu sähkövastus hoitaa lämmityksen. Yli -20 asteen päiviä on vuodessa vain muutamia, joten sähkövastuksella saadaan katettua erinomaisesti nämä kylmemmät päivät - muun ajan ilma-vesilämpöpumppu toimii lämmönlähteenä.

Ilma-vesilämpöpumpun voi kytkeä helposti myös aurinkolämpöjärjestelmään ja näin saada uusiutuvasta energiasta yhä suurempi hyöty.

Lue lisää lämpöpumpuista esitteestämme: klikkaa tästä.

 

Uusi mallisto saapumassa pian! Ota yhteyttä meihin, niin saat ensimmäisenä tietää markkinoiden uusimmasta ja tehokkaimmasta ilma-vesilämpöpumppuratkaisusta.

viiva

uutiset

referenssit

materiaalit

  Etelä-Suomen Ilmastointi Oy - Stratoco - Uranuksenkuja 15, 01480 Vantaa, puh: 09 851 1200             Copyrigt © 2009 Stratoco