viiva
  stratoco

 

 

banneri

Etusivu > Tuotteet > Aurinkolämpö

 

Luontoystävällistä energiaa

Lämmöntuotannossa käytettävistä uusiutuvista energiamuodoista yksi tärkein on aurinkovoima. Aurinkoenergiaa hyödyntämällä voimme vähentää kalliiden energialähteiden, kuten öljyn tai sähkön käyttöä ja tulla yhä omavaraisemmiksi energian suhteen.

Suomessa aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää noin 8-9 kuukautena vuodessa; helmikuusta loka-marraskuulle. Etelä-Suomessa ja Keski-Suomessa säteilymäärät ovat samalla tasolla kuin Keski-Euroopassa. Alla olevassa taulukossa on esitetty säteilymäärät eri kaupungeissa vuositasolla.

säteilymäärät

Lähde: Tekes / Solpros Ay 2001.

Wolfin aurinkolämpöjärjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin

Wolfin laadukkailla aurinkolämpöjärjestelmillä voidaan asuintalojen koko vuoden lämpimän käyttöveden tarpeesta tuottaa noin 50 % aurinkoenergian avulla. Kesäkuukausina aurinkolämmöllä voidaan kattaa koko talouden käyttöveden lämmitys. Aurinkolämpöä voidaan hyödyntää lämpimän käyttöveden lisäksi myös lämmityksessä, jolloin aurinkoenergian avulla saadaan noin 15-30% koko rakennuksen vuosittaisesta lämpöenergian tarpeesta.

Wolf-aurinkolämpöjärjestelmä sopii käytettäväksi jo olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle niin sähkön, öljyn, puun, pelletin, lämpöpumppujen kuin kaukolämmön kanssa. Järjestelmä on helppo asentaa, ja se kestää erinomaisesti Suomen vaihtelevia sääolosuhteita.

aurinkolämpö

Taloudellista etua saat myös energia-avustuksella ja kotitalousvähennyksellä

Tiesitkö, että voit hakea energia-avustusta aurinkolämpöjärjestelmään? Energia-avustuksen määrä on enintään 25 % kunnan hyväksymistä laite- ja materiaali-investointikustannuksista. Lisäksi hankkeesta, johon on myönnetty pientalojen energia-avustusta, on oikeus saada työkustannusten osalta kotitalousvähennys tuloverotuksessa.

Kotitalousvähennys tarkoittaa käytännössä sitä, että voit vähentää verotuksessa 60 % työkorvauksen määrästä, siis aurinkolämpö-järjestelmän asennuskustannuksista. Kotitalousvähennykseen ovat oikeutettuja yksityiset verovelvolliset, jotka teettävät asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöitä yrityksellä. Vähennys on veronmaksajakohtainen ja sen enimmäismäärä on 3000 euroa.

 

Lue lisää Wolfin aurinkokeräimistä, lämminvesivaraajista ja muista järjestelmän osista.

viiva

uutiset

referenssit

materiaalit

  Etelä-Suomen Ilmastointi Oy - Stratoco - Uranuksenkuja 15, 01480 Vantaa, puh: 09 851 1200             Copyrigt © 2009 Stratoco